Fundament kjøper Ordkraft

- Med synergiene som dette samarbeidet muliggjør er vi et stort steg nærmere målet om å bli det viktigste kommunikasjonshuset utenfor Ring 3, sier daglig leder i Fundament AS, Joakim Hanssen.

 Joakim Hanssen, daglig leder i Fundament

Joakim Hanssen, daglig leder i Fundament

Ordkraft består som eget selskap, med Kristin Øygarden som ny daglig leder i selskapet.

- Jeg ser frem til å la Ordkraft vokse videre inn i et dynamisk og spennende fagmiljø, hvor vi i enda større grad kan dyrke våre spesialfelt, sier Øygarden. Ordkraft-gründer Rune Røiseland fortsetter i selskapet som seniorrådgiver og Sørlandets fremste ekspert på krisekommunikasjon og omdømme, og er motivert for videre satsning.

- Gjennom 12 år har vi skapt et sterkt fagmiljø innenfor PR og omdømmearbeid. Jeg gleder meg til å bygge videre på det beste i Ordkraft sammen med kreative og strategisk kloke kolleger i Fundament, sier Ordkraft-gründer.

Vinn-vinn for kundene
Røiseland betegner oppkjøpet som en vinn-vinn situasjon for både fagmiljøene og for kundene, som enklere vil få tilgang på flere spesialiserte tjenester. Med Ordkraft på laget styrker Fundament seg på spisset kommunikasjonsarbeid som strategisk påvirkningsarbeid, omdømmeanalyse og krisehåndtering. Samtidig får Ordkraft tilgang på kreftene som ligger i et fremadstormende kreativt miljø som ikke bare leverer reklame, design og 3D, men som også er Sørlandets fremste på digitale tjenester og programmatisk annonsering.

Ivrige nye eiere
De siste årene har analysebyrået Oxford Research vært inne på eiersiden i selskapet. Daglig leder i OR, Rune Stiberg-Jamt tror dette er en god vei videre for selskapet.

- Som en dedikert eier gjennom flere år er det gledelig å se iveren og engasjementet som de nye eierne har for Ordkraft. Det faglige samarbeidet har allerede båret frukter og jeg er sikker på at dette vil føre til at Ordkraft styrker sin posisjon i landsdelen, sier daglig leder i Oxford Research Rune-Stiberg Jamt. Finn Kolstad er enig. Han sitter i styret til Fundament Holding AS og har vært svært sentral i prosessen.

- Ordkraft tar med seg faglig tyngde og solid kommunikasjonskompetanse inn i Fundament. For byrået er dette oppkjøpet en strategisk spissing, som gjør oss enda mer komplette som leverandør av kommunikasjonstjenester, sier forretningsutvikleren.

Håvar Rysstad