Ny leder for Ordkraft

Kristin Øygarden (36) flytter tilbake til Kristiansand og overtar som daglig leder for kommunikasjonsbyrået Ordkraft.

 Kristin Øygarden overtar daglig driften av Ordkraft

Kristin Øygarden overtar daglig driften av Ordkraft

Øygarden har de siste årene vært leder for Kultur Vest i Bergen, men da muligheten åpnet seg for jobben i Ordkraft var valget enkelt.

- Hjertet mitt er på Sørlandet og Ordkraft var den perfekte muligheten. Da Rune Røiseland som var med å starte opp Sørlandets ledende PR-byrå tok kontakt for å høre om dette var jobben for meg trengte jeg ikke betenkningstid. Nå gleder jeg meg til å jobbe med strategisk kommunikasjon og bidra til vekst og utvikling i Ordkraft, sier hun.

Kristin Øygarden flyttet til Bergen etter valgkampen mot Stortingsvalget 2013, da hun var andrekandidat for Agder Venstre på listen bak Hans Antonsen. Øygarden har i tillegg til politikken bred erfaring fra spenningsfeltet mellom kulturformidling, organisasjonsliv og journalistikk, både gjennom eget foretak og som ansatt, blant annet i Fædrelandsvennen, ved UiA og hos Norsk Forfattersentrum. De siste årene hun har hun som daglig leder i Kultur Vest arbeidet med synlighet, strategi, påvirkningsarbeid og strategisk kommunikasjonsarbeid, et arbeid hun får svært gode skussmål for.

- Med Kristin som ny daglig leder rigger vi nå Ordkraft for neste epoke. Jeg har i seks år kombinert jobbene som daglig leder og rådgiver i byrået, men gleder meg igjen til å fokusere 100 prosent på kundenes behov. Samtidig ser jeg fram til å være med som partner i fortsettelsen, og ikke minst til samarbeidet med Kristin. Med henne får vi nye tanker og vitale ambisjoner for både byrået og landsdelen. Både gamle og nye oppdragsgivere vil få glede av hennes kompetanse og erfaring, sier Røiseland.

Oxford Research, med administrerende direktør Rune Stiberg Jamt, er hovedeier og styreleder i Ordkraft AS.

- Det er både raust, strategisk klokt og god timing når Rune Røiseland nå overlater roret i Ordkraft til nye krefter. Røiseland er kanskje landsdelens mest erfarne omdømmeekspert, og vil med dette frigjøre egen kapasitet til ytterligere fokus på rådgiving og kunder. Samtidig skapes det ny energi i selskapet med en ny daglig leder, sier styrelederen.

Håvar Rysstad